De kapitein

Schip Ahoii,

Welkom bij Sailing Veerse meer! Ik ben Jolien van Cranenburgh, 34 jaar oud. Sailing Veerse meer ben ik in 2012 gestart tijdens mijn tweede studiejaar aan de opleiding Leisure en Outdoormanagement. 

Het idee Sailing Veerse meer te starten is geboren toen ik in Nieuw Zeeland aan het reizen was en daar uiterraard ook wilde zeilen, dus ik boekte een zeiltocht. De kapitein vroeg of ik zijn zeiltochten voor twee weken over wilde nemen, dus dat heb ik gedaan. Toen dacht ik, dat kan ik thuis ook! Zo ben ik de zomer erna (2012) gestart met zeilen vanuit Veere. In 2014 ben ik Jolie Outdoor erbij gestart, zodat ik ook strand- en andere watersportactiviteiten kon gaan aanbieden.

Inmiddels heb ik behoorlijk wat zeilervaring opgedaan. Op mijn 6e kon ik al zelfstandig in een optimist zeilen. Op mijn 8e jaar ben ik overgestapt op een Yngling, op mijn 10e naar een Smiling en op mijn 12e op de Baby Blue.

Met mijn ouders heb ik als kind al meerdere zeilreizen gemaakt, naar België, Frankrijk, Engeland, Duitsland en Denemarken. Sindsdien kan ik de Baby Blue zelfstandig zeilen. Ook heb ik wedstrijden gezeild, zoals de Deltaweek en diverse wedsrijden op het Veerse meer en Oosterschelde.

In 2010 ben ik gevraagd een paar weken per jaar naar Italië te komen om zeilles te geven in lasers en catamarans, dat heb ik uiteraard gedaan. en ben ik tot 2015 incidenteel blijven doen naast Sailing Veerse meer.

In de winters deed ik overal ter wereld zoveel mogelijk nieuwe zeilervaring op. In de winter van 2013/2014 heb ik mijn afsturdeerstage gedaan bij Pro Sail Curacao en daar heb ik, naast onderzoek,  voornamelijk lesgegeven op Cantaurs. In 2016 heb ik de eer gehad van Kaapstad, via Namibië en St Helena naar Brazilië te zeilen. Dat was een fantastische oceaanoversteek die ik nooit zal vergeten. In de winter van 2016/2017 heb ik in Nieuw Zeeland geschippert op Lake Taupo en 2017-2018 heb ik een catamaran mogen overvaren van St Croix naar de Dominicaanse republiek via St Thomas en Puerto Rico. In de winter van 2018-2019 heb ik in Nieuw Zeeland gezeten. Inmiddels heb ik twee kleine kapiteintjes op de wereld gezet; Dylan en Lisa, waar ik nu de winters aan besteed.

Naast de buitenlandse avonturen zeil ik bijna elke dag in Nederland van maart tot oktober en laat ik mij ook inhuren als schipper voor zeilreizen binnen en buiten Europa.

Kortom; Als u met Sailing Veerse meer komt varen krijgt u een zeiltocht met een schipper met veel zeilervaring!

Tot ziens op de Lady Blue!

 

Contact

Sailing Veerse meer
Wagenaarstraat 29
4351BA Veere

(0031) 0638896841
Winter activiteiten

Winter activiteiten

Geplaatst op: 2022-10-07

Op zoek naar een leuke buiten activiteiten voor in de winter? WIj zijn in de winter in het weekend nog steeds geopend voor de volgende activiteiten: - Powerkiten - Meezeilen - Zeillessen - Personal ...

Lees meer Meer nieuws
26 maart bestaat Sailing Veerse meer 10 jaar!

26 maart bestaat Sailing Veerse meer 10 jaar!

Geplaatst op: 2022-02-04

Whoop! 26 maart 2012 startte ik met mijn fantastisch leuke bedrijf Sailing Veerse meer! Ik startte destijds met de Baby Blue, de boot van mijn ouders waar ik uit eindelijk in de zomers ook op woonde. ...

Lees meer Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.