Stel uw vraag

Wil je meer informatie ontvangen?
Laat het ons weten!

De boten

U wordt opstapper op de  “Lady Blue” of de “Baby Blue”, twee mooie klassiek gelijnde zeilschepen waarmee wij rondvaren op het mooiste water van Zeeland.

De kajuitzeilboten zijn van het type Sparkman & Stephens 34 en heeft zijn strepen al vanaf 1968 verdient als een favoriet schip bij diverse oceaanreizen, vanwege de uitstekende zeileigenschappen. Er zijn er niet veel van gebouwd, maar zelfs nu nog worden ze in Australië nog nieuw in de vaart gebracht als wedstrijdzeilboot.
Zowel de “Lady Blue” als de  “Baby Blue” is in Engeland gebouwd.

De “Baby Blue” is inmiddels al tweemaal in Rusland geweest via de Noordzee en via de Oostzee en met mij recent in Engeland, Denemarken en de Kanaal eilanden gevaren. sinds 2021 is de Baby Blue naar de MIddelandse zee aan het zeilen, dus deze al niet beschikbaar zijn voor vaartochten over het Veerse meer.

De “Lady Blue” komt uit Noord-West Schotland en is een nieuwe aanwist voor het bedrijf sinds 2019.

De zeileigenschappen van deze schepen zijn uitzonderlijk goed, zelfs met veel wind is zij in haar element.

Het vaargebied wordt deze zomer het wonderschone Veerse Meer.
Dit langgerekte meer is in 1961 ontstaan toen als gevolg van de deltawerken het Veerse Gat werd afgesloten van de zee. De naam dankt het aan het stadje Veere met haar pittoreske haven aan de veerdienst naar Noord-Beveland. Vanaf de Middeleeuwen speelde Veere een belangrijke rol in de internationale handel, fungeerde als eerste marinehaven van de Lage landen en was vele eeuwen de thuishaven van vissers.
Het ontstaan van het Veerse Meer in 1961 bracht met zich mee dat de visserij verdween en de watersport een grote opkomst kreeg. Het Veerse Meer is watersport vriendelijk gebied, waar voldoende ruimte is voor een plezierige zeiltocht op een prachtige boot met u aan het roer of aan de lieren.