De kapitein

Schip Ahoii,

Welkom bij Sailing Veerse meer! Ik ben Jolien van Cranenburgh, 29 jaar oud. Sailing Veerse meer ben ik in 2012 gestart tijdens mijn tweede studiejaar aan de opleiding Leisure en Outdoormanagement. 

Het idee Sailing Veerse meer te starten is geboren toen ik in Nieuw Zeeland aan het reizen was en daar uiterraard ook wilde zeilen, dus ik boekte een zeiltocht. De kapitein vroeg of ik zijn zeiltochten voor twee weken over wilde nemen, dus dat heb ik gedaan. Toen dacht ik, dat kan ik thuis ook! Zo ben ik de zomer erna gestart met zeilen vanuit Veere. In 2014 ben ik Jolie Outdoor erbij gestart, zodat ik ook strand- en andere watersportactiviteiten kon gaan aanbieden.

Inmiddels heb ik behoorlijk wat zeilervaring opgedaan. Op mijn 6e kon ik al zelfstandig in een optimist zeilen. Op mijn 8e jaar ben ik overgestapt op een Yngling, op mijn 10e naar een Smiling en op mijn 12e op de Baby Blue.

Met mijn ouders heb ik als kind al meerdere zeilreizen gemaakt, naar België, Frankrijk, Engeland, Duitsland en Denemarken. Sindsdien kan ik de Baby Blue zelfstandig zeilen. Ook heb ik wedstrijden gezeild, zoals de Deltaweek en diverse wedsrijden op het Veerse meer en Oosterschelde.

In 2010 ben ik gevraagd een paar weken per jaar naar Italië te komen om zeilles te geven in lasers en catamarans, dat heb ik uiteraard gedaan. en ben ik tot 2015 incidenteel blijven doen naast Sailing Veerse meer.

In de winters doe ik overal ter wereld zoveel mogelijk nieuwe zeilervaring op. In de winter van 2013/2014 heb ik mijn afsturdeerstage gedaan bij Pro Sail Curacao en daar heb ik, naast onderzoek,  voornamelijk lesgegeven op Cantaurs. In 2016 heb ik de eer gehad van Kaapstad, via Namibië en St Helena naar Brazilië te zeilen. Dat was een fantastische oceaanoversteek die ik nooit zal vergeten. In de winter van 2016/2017 heb ik in Nieuw Zeeland geschippert op Lake Taupo en afgelopen winter heb ik een catamaran mogen overvaren van St Croix naar de Dominicaanse republiek via St Thomas en Puerto Rico.

Naast de buitenlandse avonturen zeil ik bijna elke dag in Nederland van maart tot oktober en laat ik mij ook inhuren als schipper voor zeilreizen binnen en buiten Europa.

Kortom; Als u met Sailing Veerse meer komt varen krijgt u een zeiltocht met een schipper met veel zeilervaring!

Tot ziens op de Baby Blue!

 

Contact

Sailing Veerse meer
Oudestraat 14
4351AV Veere

(0031) 0638896841
Winterstop zeilen

Winterstop zeilen

Geplaatst op: 2019-11-20

Land in zicht! Deze winter staan de schepen de hele winter op de kant voor onderhoud. Dat betekend dat er deze winter helaas niet doorgezeild kan worden. Vanaf april gaan we weer van start en staan de boten ...

Lees meer Meer nieuws
Kapitein Dylan is geboren!

Kapitein Dylan is geboren!

Geplaatst op: 2019-11-20

5 september 2019 is onze zoon Dylan geboren! Zijn 10e dag op deze wereld heeft hij zijn eerste zeiltocht al gemaakt! Welkom op deze wereld Dylan! 

Lees meer Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.